Home / Region / Hrvatska / Hrvatska: Rukometašima za plasmana na Olimpijske igre 200.000 eura
Foto: Arhiv

Hrvatska: Rukometašima za plasmana na Olimpijske igre 200.000 eura

Rukometna reprezentacija Hrvatske ukoliko ostvari plasman na Ljetne olimpijske igre u Tokiju 2020. godine biće nagrađena sa 200.000 eura. Ovo je odluka nedavno održane Skupštine Hrvatskog rukometnog saveza (HRS), prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz HRS-a su naveli da je 2019. godine za njih bila veoma uspješna jer su sve nacionalne selekcije učestvovale na velikim takmičenjima. Osim toga osvojene su i tri medalje, koje su donijeli juniori na pijesku koji su bili zlatni na Evropskom prvenstvu, zatim mlađi kadeti također zlatni na Olimpijskom festivalu mladih, dok su juniori sa Svjetskog prvenstva donijeli srebro.

Usvojen je i program rada HRS-a, kao i finansijski plan za 2020. godinu koja će biti izuzetno zahtjevna jer gotovo sve hrvatske reprezentacije imaju svjetska ili evropska prvenstva. Uz sve to seniore čekaju i kvalifikacije za Olimpijske igre, a Skupština je jednoglasno usvojila visinu nagrade od 200.000 eura za mušku reprezentaciju ukoliko osigura nastup u Tokiju.

Članovi Skupštine HRS-a upoznati su i o dogovorenoj saradnji i zajedničkoj kandidaturi Hrvatske, Danske i Norveške za organizaciju Svjetskog prvenstva 2025. ili 2027. godine. Kandidatura se užurbano priprema, jer odluka o domaćinu donosi se početkom februara iduće godine. Hrvatska bi trebala biti domaćin u pet gradova, a ugostila bi četiri grupe u prvoj fazi takmičenja, dva četvrtfinala, jedno polufinale i President kup. Također, odlučeno je da će se Hrvatska kandidovati i za domaćina Svjetskog muškog juniorskog prvenstva 2023. godine.

Izvor: Anadolija

Preporučujemo da pročitate..

Igor Vori više nije trener RK PPD Zagreb

Igor Vori više nije trener rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb. Nakon konzultacija i razgovora …

Close