Home / Euro 2020 / Hrvatska počinje drugu fazu priprema
Foto: Hrs.hr

Hrvatska počinje drugu fazu priprema

Rukometna reprezentacija Hrvatske u četvrtak počinje drugu fazu priprema za Evropsko prvenstvo, koje će se od 9. do 26. januara održati u Austriji, Švedskoj i Norveškoj, prenosi Anadolu Agency (AA).

Izabranici selektora Line Červara prvu fazu priprema u kombinovanom sastavu obavili su u zagrebačkoj Kutiji šibici od 16. do 23. decembra. Taj period nije protekao bez problema jer su se u dva dana povrijedila dva krilna igrača, dešnjak Lovro Mihić i ljevak Fran Mileta. Zbog povreda obojica će sigurno propustiti nastup na EURO 2020.

Červar je reprezentativcima dao dva dana slobodno, a od četvrtka kreće druga faza priprema okupljanjem u Poreču u nešto drugačijem i dopunjenom sastavu. “Kauboji“ će obaviti četverodnevne pripreme, a onda 30. decembra ponovo otići na kratki novogodišnji odmor.

“Jako mi je žao zbog te dvije povrede, koje su dodatno povećale probleme koje smo imali u posljednje vrijeme. Inače, dobro smo radili. Dosta smo razgovarali, posebno s mladima koji imaju malo staža u reprezentaciji. Otpustili smo Morena Cara jer će treći vratar biti Mate Šunjić, Gianfranca Pribetića i Halila Jaganjca koji ionako nisu na popisu od 28 igrača”, rekao je Červar za internet stranicu Hrvatskog rukometnog saveza (HRS).

Pojasnio je da u drugoj fazi priprema počinje rad na uigravanju, taktičkom dijelu i detaljnoj analizi protivnika.

“Vremena je jako malo i zato ćemo svaki od osam planiranih treninga pokušati maksimalno iskoristiti. Priključit će nam se i dio udarnih snaga. Budući da još uvijek imamo samo jednog kružnog napadača, zadržali smo Nikolu Grahovca da nam pomogne i u drugoj fazi priprema”, istakao je Červar.

U drugoj fazi priprema Červar će računati na sljedeće igrače: Marin Šego (Montpellier, Francuska), Matej Ašanin (PPD Zagreb), Mate Šunjić (Ivry, Francuska), Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Ivan Vida (Nexe), Vlado Matanović (Gorenje, Slovenija), David Mandić (PPD Zagreb), Marin Jelinić (Nexe), Valentino Ravnić (PPD Zagreb), Luka Cindrić (Barcelona, Španija), Igor Karačić (Vive Kielce, Poljska), Ante Gadža (PPD Zagreb), Matej Hrstić (PPD Zagreb), Ante Kuduz (Dinamo Bukurešt, Rumunija), Josip Šarac (Celje PL, Slovenija) Luka Stepančić (Pick Szeged, Mađarska), Luka Šebetić (Tremblay, Francuska), Josip Vekić (PPD Zagreb), Marin Šipić (PPD Zagreb) i Nikola Grahovac (Dubrava).

Završnu fazu priprema Hrvatska će obaviti od 1. do 7. januara, također u Poreču. Tada će imati i dvije generalne probe za Evropsko prvenstvo, a protivnici će im biti BiH, koja se isto tako priprema za EURO, i Katar.

Izvor: Anadolija

Preporučujemo da pročitate..

Hrvatska u finalu Europskog prvenstva

Hrvatska rukometna reprezentacija treći put u svojoj bogatoj povijesti borit će se za naslov europskog …

Close