Home / Evropa / Hannover Burgdorf odustao od EHF Lige Evrope

Hannover Burgdorf odustao od EHF Lige Evrope

Njemački tim Hannover-Burgdorf, kojeg sa klupe predvodi španjolski stručnjak, Antonio Carlos Ortega, naredne sezone neće se takmičiti u okviru EHF Lige Evrope, bivši EHF Kup.

Hannover je sezonu završio na četvrtom mjestu, u trenutku kada je prekinuta Bundeslige usljed pandemije korona virusa, te je time stekao pravo nastupa u Evropi.

„Realno procjenjući sve faktore, zaključili smo da organizacijski, zdravstveni i financijski rizici mogu prijetiti stabilnosti našeg kluba“ opravdao je ovakvu odluku izvršni direktor Hannovera, Eike Korsen.

Zbog suspenzije takmičenja Hannover je pretrpio velike financijske gubitke, a kao i mnogi drugi njemački i evropski klubovi, Hannover je bio primoran smanjiti izdvajanja za čak 30%.

Uz sve to, tim je izgubio nekoliko važnih igrača, poput danca Mortena Olsena, njemačkog internacionalca, Tima Kasteninga, Maita Patraila i Cristiana Ugaldea.

Klub će se naredne sezone usredotočiti na Bundesligu i kup Njemačke. U Bundesligi su još četiri utakmice obzirom da je liga proširena na 20 timova a sezona će tek krenuti u oktobru kako bi se .

„Povratak gledatelja je važan za sve nas. Naš tim je prošle sezone bio najsposječeniji sa prosjekom od preko sedam hiljada, što predstavlja 25% ili 30% našeg budžeta, a svi ćemo izgubiti sponzore zbog ekonomske situacije“ istakao je Ortega.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Švicarska savezna vlada pomaže sport sa 92 miliona franaka

Savezna vlada u Švicarskoj saopštila je da će pomoći sport stabilizacijskim paketom u iznosu od …

Close