Najnovije
Home / BiH Rukomet / Premijer liga (Ž) / Grude slavile u Mejdanu

Grude slavile u Mejdanu

Rukometašice tuzlanskog Jedinstva nisu uspjele izbjeći sudbinu svih ekipe u Premijer ligi BiH. Ekipa Gruda, višestrukih prvakinja države, u 15. kolu prvenstva, ostvarile su u tuzlanskom Mejdanu petnaestu pobjedu – 24:38 (8:20).

Za razliku od nekih ranijih susreta s “labudicama”, kada je na parketu prštalo na sve strane, Gruđanke su do pobjede došle bez imalo neizvjesnosti. Vodile su od početka do kraja, na trenutke i s dvostrukom razlikom, da  bi se na kraju zaustavile na +14.

Osvojile su nova tri boda i zaradile pljesak malobrojne publike.

Domaće igračice hendikepirane su u 21. minuti, kada je direktan crveni karton dobila golmanica Ivana Rajković. Da bi spriječila kontru Gruđanki, istrčala je izvan “šesterca” i sudarila se s protivničkom igračicom. Obje su pale na parket, a suci Zoran Raca i Aleksandar Vrhovac iz B. Luke ocijenili su to prekršajem za isključenje.

Manje iskusne domaće vratarke, Lejla Šehić i Brigita Antunović svojski su se trudile, odbranile su po par udaraca (Šehić i jedan “sedmerac”), neočekivano su dobile veću minutažu nego ikada do sada, ali protiv brzih, iskusnih i raspoloženih igračica trenerice Kornelije Leko, nisu imale puno izgleda i ovo je za njih bilo tek važno iskustvo.

Za najbolju igračicu pobjedničkog sastava proglašena je Amanda Marić, a u Jedinstvu ta čast pripala je Matei Šumelj.

Golove za Jedinstvo postigle su: Admira Zvekić 8, Zorana Miličević 5, Dejana Kulić 4, Merisa Saletović, Damljana Bošnjak i Matea Šumelj po 2, dok je jedan zabila  Monika Tadić.

Za ekipu Gruda: Nikolina Čutura 9, Edina Demić 8, Anđela Borac 6, Amanda Marić 5, Ana Nikić 4, te Lejla Kasumačić i Diana Pelivan po 3 gola.

Jedinstvo je realizovalo šest od sedam sedmeraca, a isto toliko šutirale su i igračice Gruda, ali su uspješne bile pet puta.

Izvor: Tuzlalive.ba


Preporučujemo da pročitate..

Krivajašice protutnjale kroz Mostar

Rukometašice Krivaje u okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovale su u Mostaru …

Close