Home / Slider / Gračanici malo falilo, Vogošća u polufinalu KUP-a BiH

Gračanici malo falilo, Vogošća u polufinalu KUP-a BiH

U izvanrednoj atmosferi pred prepunim tribinama Gradske sportske dvorane u Gračanici, domaći rukometaši savladali su ekipu Vogošće koja je zbog boljeg nastupa u prvom susretu, izborila plasman u polufinale KUP-a Bosne i Hercegovine. Domaća ekipa je izvanredno počela susret pa je već u 8.minuti bilo 5-1 uz napomenu da gosti nisu realizirali dva penala.

Nakon toga, igrači Vogošće igraju angažovanije, održavaju zaostatak da bi serijom 0-3, poravnala na 9-9, a igrala se 27.minuta. Ipak, nošeni frenetičnim navijanjem, domaći rukometaši uspjevaju na odmor otići sa prednošću 12-10 bez da su iskoristili zadnji napad za povećanje vodstva.

Otvaranje utakmice u drugom dijelu bilo je kao iz snova za domaće rukometaše koji su serijom 3-0, došli na željenih +5 za 15-10 u 32.minutu. Bio je to izvanredan period za domaću ekipu koje je u 34.minuti otišla na 17-11.

U tim trenucima golman Ahmetašević je odbranio jedan čist zicer i tom prilikom je povrjedio prst, ali to ga nije sprječilo da sa tri zalijepljena prsta nastavi susret. Ahmetašević je slomio i rasjekao prst i u ovim trenucima je na UKC-u Tuzla.

Domaći rukometaši su održavali prednost od +6, sve do 47.minute kada je bilo 23-17 uz posjed lopte za napad. Međutim, nakon što su se odbranili, igrači Vogošće rade ispostaviće se ključnu seriju 0-3 i dolaze na 23-20, a igrala se 54.minuta.

Nakon dva vezana gola u 57.minuti ponovo domaći rukometaši imaju potrebnih 26-21 za prolaz dalje. U 59.minuti Vogošća smanjuje na 26-22 i ekipa Gračanice ima zadnji napad za potrebnu razliku.

Nakon par dodavanja na vremenu 59,19 trener Doborac zove time-out i daje posljednja uputstva za odlučujući napad. Domaći igrači igraju sa 7 igrača uz prazan gol, ali u kombinovanju ne uspijevaju stvoriti višak, pa Hamidovićev šut završava u bloku.

Lopta se odbija u aut, ali 5 sekundi do kraja bilo je premalo da se izbori više od slobodnog bacanja sa 9 metara. Posljednji pokušaj završava u zidu gostujućih igrača, što je bio znak za njihovo veliko slavlje.

U ekipi Gračanice istakli su se Hamidović sa 12 golova, te nevjerovatni golman Admir Ahmetašević koji je sakupio 18 odbrana. U gostujućoj ekipi bolji od ostalih bili su Bečić, Bosić i Stojanović koji su postigli po četiri gola.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

U Tuzli počeo IV Međunarodni turnir za veterane „Rukomet na zrnu soli“

Jučer je na pomoćnim terenima stadiona Tušanj počeo dvodnevni međunarodni rukometni turnir za veterane i …

Close