Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Gornji Vakuf – Uskoplje: Podrška reprezentaciji Bosne i Hercegovine

Gornji Vakuf – Uskoplje: Podrška reprezentaciji Bosne i Hercegovine

Sjajna rukometna priča živi u Gornjem Vakufu- Uskoplju! To je svakako bio razlog posjete direktora reprezentacije BiH Gordana Muzurovića, Enida Tahirovića i selektora U-14 reprezentacije, Jasmina Mrkonje ovom lijepom bosanskohercegovačkom gradu!

Impresivno je vidjeti novo sagrađenu dvoranu u kojoj se igra rukomet, a koja je u maju mjesecu ove godine otvorila vrata nekim, nadam se, budućim reprezentativcima, kao i sportu u cjelini!

Osjeti se izvanredna atmosfera koja vlada u ovom sportskom gradu kroz podršku koju građani daju svom klubu kao i državnoj reprezentaciji! Ovo je bila prilika da sa čelnicima grada i rukometnog kluba “Sloga” dogovorimo okupljanje, treninge i utakmicu za selekciju U-14, uz obezbjeđivanje svih potrebnih uslova od strane naših domaćina!

“Odličan posao rade ljudi poput načelnika opštine Seada Čausevića i njegovog pomoćnika Sofić Osmana Ali nisu usamljeni, jer je tu podrška još ministra iz SBK Milanović Sedžada, direktora Rudnika uglja ” Gračanica” Muftić Saliha, vlasnika firme ” ATT” Adnana Telalovića i predsjednika kluba Saliha Karalića, koji su bili domaćini sastanka na kojem smo dogovorili gostovanje reprezentacije, na čemu im se iskreno zahvaljujem – istakao je direktor Muzurović!

Upriličena je posjeta utakmici federalne lige između Rukometnog kluba “Sloga” i Rukometnog kluba “Međugorije”, koja je protekla u izvanrednoj sportskoj atmosferi!

Ovaj dogovor je na tragu opredjeljenosti namjeri da sve reprezentativne selekcije što češće budu prisutni na cijelom prostoru BIH! Publika u dvorani je aplauzom pozdravila istinske legende BH rukometa Enida Tahirovića i Jasmina Mrkinju!

Napominjemo da je utakmica protiv Estonije 25. oktobra, s početkom u 20h u dvorani „Mirza Delibašić“Sarajevo.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Nikola Prce postigao najbolji pogodak Poljskog šampionata

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine i član poljskog Azoty Pulawy „vlasnik“ je najboljeg pogotka sezone …

Close