Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Gornji Vakuf – Uskoplje: Podrška reprezentaciji Bosne i Hercegovine

Gornji Vakuf – Uskoplje: Podrška reprezentaciji Bosne i Hercegovine

Sjajna rukometna priča živi u Gornjem Vakufu- Uskoplju! To je svakako bio razlog posjete direktora reprezentacije BiH Gordana Muzurovića, Enida Tahirovića i selektora U-14 reprezentacije, Jasmina Mrkonje ovom lijepom bosanskohercegovačkom gradu!

Impresivno je vidjeti novo sagrađenu dvoranu u kojoj se igra rukomet, a koja je u maju mjesecu ove godine otvorila vrata nekim, nadam se, budućim reprezentativcima, kao i sportu u cjelini!

Osjeti se izvanredna atmosfera koja vlada u ovom sportskom gradu kroz podršku koju građani daju svom klubu kao i državnoj reprezentaciji! Ovo je bila prilika da sa čelnicima grada i rukometnog kluba “Sloga” dogovorimo okupljanje, treninge i utakmicu za selekciju U-14, uz obezbjeđivanje svih potrebnih uslova od strane naših domaćina!

“Odličan posao rade ljudi poput načelnika opštine Seada Čausevića i njegovog pomoćnika Sofić Osmana Ali nisu usamljeni, jer je tu podrška još ministra iz SBK Milanović Sedžada, direktora Rudnika uglja ” Gračanica” Muftić Saliha, vlasnika firme ” ATT” Adnana Telalovića i predsjednika kluba Saliha Karalića, koji su bili domaćini sastanka na kojem smo dogovorili gostovanje reprezentacije, na čemu im se iskreno zahvaljujem – istakao je direktor Muzurović!

Upriličena je posjeta utakmici federalne lige između Rukometnog kluba “Sloga” i Rukometnog kluba “Međugorije”, koja je protekla u izvanrednoj sportskoj atmosferi!

Ovaj dogovor je na tragu opredjeljenosti namjeri da sve reprezentativne selekcije što češće budu prisutni na cijelom prostoru BIH! Publika u dvorani je aplauzom pozdravila istinske legende BH rukometa Enida Tahirovića i Jasmina Mrkinju!

Napominjemo da je utakmica protiv Estonije 25. oktobra, s početkom u 20h u dvorani „Mirza Delibašić“Sarajevo.

Preporučujemo da pročitate..

IHF podijelio Wild card, Zmajevi bez plasmana na Svjetsko prvenstvo

Međunarodna rukometna federacija najavila je zemlje koje će dobiti dodatnu pozivnicu za nastup na Svjetskom …

Close