Home / BiH Rukomet / Veterani / Goražde domaćin trodnevnog turnira rukometnih veterana

Goražde domaćin trodnevnog turnira rukometnih veterana

Goražde će ove godine biti domaćin turnira rukometnih veterana, a u grad na Drini doći će desetak ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U Organizacionom odboru ističu da pripreme već teku planiranom dimanikom. Na ovom trniru  učešće će uzeti i dvije ekipe rukometnih veterana iz Goražda, dječaci sa Drine koji su uglavnom izvan Bosne i Hercegovine, kao i nešto mlađi veterani koji žive u Goraždu.

Rukometni veterani Radnički 1957 iz Goražda učestvovali su na brojnim takmičenjima rukometnih veterana u BiH ali i regiji, gdje su osvajali zapažene rezultate, a na posljednjem turniru u Tuzli osvojeno prvo mjesto na cjelokupnom turniru.

Već uveliko traju pripreme za održavanje turnira za rukometne veterane. Sportski spektakl na Drini trajat će tri dana, kada je 27 jula predviđeno otvaranje turnira, sa cjelodnevnim takmičenjem, da bi se turnir nastavio i preostala dva dana 28. i 29 juni. 2018. god.

Također u subotu, 28. jula Organizacioni odbor pripremio je bogat sadržaj za sve učesnike između ostalog planirao je i splavarenje niz Drinu, te određenim brojem rafting čamaca sa kojim će biti upriličen nezaboravni doživljaj na obalama rijeke.

Šest muških te tri ženske ekipe iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske do sada su već potvrdile učešće na ovom turniru.

Izvor: Gorazdeonline.ba

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Gračanički rukometni veterani pokrenuli projekat „Rukomet u školama“

Rukometni veterani iz Gračanice, okupljeni oko Rukometnog kluba veterana „Gračanica 1956“ pokrenuli su projekat „Rukomet …

Close