Home / Region / Hrvatska / Gianfranco Pribetić i Fran Mileta novi članovi RK Nexe

Gianfranco Pribetić i Fran Mileta novi članovi RK Nexe

Nakon što su vrlo uspješno prošli 3. kolo Premijer Lige za prvaka Hrvatske gdje su sa velikom razlikom pobijedili gostujuću ekipu RK Poreč, u redove RK Nexe dolaze dva mlada, vrlo perspektivna nova igrača Gianfranco Pribetić i Fran Mileta.

“Vjerujemo kako su svi u klubu, a i navijači Gromova itekako ponosni na to što su se mladi juniorski reprezentativci odlučili na ovaj korak i prepoznali našu sredinu kao razvojnu za nastavak svoje rukometne karijere. Svakako je lijepo vidjeti da mladi sportaši žele doći u Našice u momčad RK Nexe i ta činjenica itekako može biti na ponos svakome što živi i radi na promociji sporta i zdravlja. Rukometni klub Nexe ima dugoročne planove u koje se ova dva mlada rukometaša itekako uklapaju, a uz njih, saznali smo kako će ovaj tjedan biti potpisana još dva ugovora i dva nova Groma bi trebala doći u klub te bi se na taj način zatvorio roster za sezonu koja je pred nama.” istakli su iz RK Nexe.

Gianfranco Pribetić dolazi upravo iz Poreča, ima 18 godina i igra na poziciji pivota. Svoje prve rukometne korake započinje u rukometnom klubu Poreč, a do sada se iskazao u mnogim natjecanjima mlađih generacija, a pogotovo je zapažen na Europskom kadetskom prvenstvu 2018. godine kada je izabran za najboljeg obrambenog igrača. Njegov potencijal prepoznat je od čelnika RK Nexe i trenera Hrvoja Horvata te je potpisan ugovor na 4 godine.

Kao sa svim novim Gromovima, tako smo razgovarali i s Gianfrancom koji ukratko objašnjava kako je došlo do prijelaza u redove RK Nexe i što očekuje u nastavku dresa Gromova.

„Započeo sam rukomet igrati u Poreču, imam 18 godina i upravo završavam srednju školu. Od danas sam postao član RK Nexe i zbog toga mi je iznimno drago. Naravno, očekivanja su velika i na meni je da ih ispunim na obostrano zadovoljstvo. O rukometnom klubu Nexe znam dosta toga, imali su fantastičnu sezonu i nada se da ću se dobro uklopiti s ostalim dečkima iz kluba i da će biti sve kako treba. Malo ću zamijeniti Istru i more sa Slavonijom, ali uvjeren sam kako mi to neće teško pasti. RK Nexe pratim već duže vrijeme, kako u SEHA ligi tako i u EHF-u, i žao mi je da prije nekoliko dana nisu prošli Hannover, ali slijedeće godine se nadam da će biti bolje. Moja pozicija je pivotmen i svjestan sam kako je tu velika konkurencija, a na meni je da dam sve od sebe da se i ja izborim za svoje mjesto. Trenutno nastupam za kadetsku reprezentaciju Hrvatske i za vrijeme Uskršnjih praznika nas očekuju pripreme i tamo.” – rekao je među ostalim Gianfranco Pribetić, od sada novi Grom.

Fran Mileta dolazi iz Labina, ima 18 godina, pozicija mu je desno krilo, a svoje prve rukometne korake napravio je u RK Rudar Labin. Od posebnih dosadašnjih uspjeha, Fran je napomenuo također Europsko kadetsko prvenstvo gdje je odigrao vrlo uspješno. Za RK Nexe potpisao je ugovor na 3 godine i u klubu vjeruju kako će on biti itekako važna karika u ostvarenju novih ciljeva koji su pred nama.

O svom prelasku u RK Nexe i budućim planovima koje bi trebao ostvariti u našičkom klubu rekao je i mladi Fran Mileta.

„Do sada sam bio u RK Mladi Rudar i s tim klubom sam uspio ući iz 2. lige u 1. B i sada u Premijer ligu. Prelazak u RK Nexe mi stvarno puno znači i smatram da je taj put ispravan, jer ću moći još više napredovati te se dodatno pokazati. Vjerujem kako ću i klubu RK Nexe donijeti nove i dobre stvari s kojim će i oni biti zadovoljni. Od ove godine sam počeo malo više pratiti RK Nexe i moram istakntuti kako su rezultati kluba iznimni, pogotovo ovu i prošlu godinu i samo čestitke svima. Prelazak u Našice će mi svakako odgovarati, jer takav gradić je sličan i Labinu, što meni osobno i odgovara. Posebno su me dojmili navijači Gromova te je stvarno lijepo vidjeti dvoranu ispunjenu i domaće navijače da tako srčano bodre svoj klub.” – napomenuo je novi Grom Fran Mileta.

Preporučujemo da pročitate..

Matija Gubica i Boris Milošević dobitnici godišnje nagrade “Franjo Bučar“

Hrvatski rukometni savez s ponosom objavljuje da su dva njegova člana dobila godišnju nagradu “Franjo …

Close