Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Geko: Rasterećeno u Maglaj

Geko: Rasterećeno u Maglaj

Iza Rukometnog kluba „Vogošća PH“ je još jedna uspješno odigrana utakmica. Rukometaši Vogošće su u derbiju kola pobjedili ekipu Borca rezultatom 26:23, te tako došli do 14 pobjede u sezoni.

Naredna utakmica 19. kola PL BiH je u subotu, 24.03.2017 sa početkom u 19,00 sati, kada rukometaši Vogošće idu na gostovanje u Maglaj.

Alen Geko, kapiten RK „Vogošća PH“ govori nam o dosadašnjem dijelu sezone, utakmici u Maglaju i ambicijama za nastavak sezone.

Rezime dosadašnjeg dijela sezone?

„Dosadašnji tok prvenstva je pokazao da je klub napravio odličan potez na ljeto kada je svjesno podmladio ekipu sa par odličnih mladih igrača. Sada imamo odličan spoj mladosti i iskustva. Imamo nikad bolju hemiju u ekipi uz naravno i dosta kvaliteta.to je sve dovelo do toga da smo prvi dio sezone završili na prvom mjestu“.

Šta očekujete od utakmice u Maglaju?

„Radujemo se još jednoj utakmici u Maglaju sa domaćinom kojeg izuzetno cijenimo i respektujemo. Maglajska publika nas uvijek dočeka na odličan način i ne sumnjamo da će tako biti i ovaj put. Mi u tu utakmicu ulazimo potpuno rasterećeni jer je klub već sada jako blizu da ostvari zacrtane ciljeve a to je izlazak u Evropu. Ukoliko nam se ukaže prilika za pobjedu, mi ćemo je iskoristiti, a ukoliko domaćin pruži bolju partiju, sportski ćemo im čestitati. Također, imamo par mladih igrača koji će sigurno dobiti šansu za nastup da osjete atmosferu jedne prave prvenstvene utakmice“.

Titula?

„Dosta se kroz medije priča i piše o tituli. Prvenstveno je jako dugo i ima dosta da se igra. Mi idemo kao i do sada utakmicu po utakmicu, pa ćemo krajnji rezultat vidjeti na kraju prvenstva. Uopšte ne osjećamo pritisak i opterećenje pozicije na kojoj se nalazimo i nemamo nikakav rezultatski imperativ. Uživamo u trenutnoj situaciji, radujemo se novim izazovima a ekipa diše kao jedna cijelina i da ima kvalitet za sve što nas čeka“.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Slavija u Derventi stigla do treće pobjede

Derbi susret u okviru 19. kola Premijer lige dvije posljednje ekipe prvenstva između Dervente i …

Close