Home / Ger&Den 2019 / Francuska prejaka za Srbiju

Francuska prejaka za Srbiju

Izabranici Nenada Peruničića poslije veoma dobrog prvog dijela, nisu uspjeli idržati pritisak Trikolora, koji su u večerašnjem susretu stigli do druge pobjede na ovom prvenstvu.

Srbija se odlično držala sve do pred sami kraj prvog dijela a sve do tada imali su rezultatsku prednost, u pojedinim dijelovima i dva gola, međutim nakon poravnanja 9:9, Francuska u potpunosti preuzima rezultatsku inicijativu. Na pauzu se odlazi kod rezultata 15:12.

Francuzi bolje ulaze u nastavak, i več do 40. minuta imaju velikih plus devet. Već tada je bilo jasno da Trikolori nose puni plijen sa večerašnjeg susreta. Maksimalna prednost u večerašnjem susretu iznosila je plus 12, ali Srbija je do kraja uspjela smanjiti na konačnih 32:21.

Remili i Fabregas bili su najefikasniji u sastavu Francuske sa po pet postignutih pogodaka, dok je Radivojević kod Srbije prvo ime susreta sa šest pogodaka.

Srbija ima jedan bod iz dvije utakmice i četvrta je na tabeli. Ispred su Njemačka i Francuska sa po četiri, Rusija sa tri, a iza Brazil i Koreja koje su bez bodova.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Karabatić sa zvukom sirene za bronzu Francuske

Selekcija Francuske osvajač je bronzane medalje na ovogodišnjem Svjetskom rukometnom prvenstvu, nakon što su u …

Close