Home / Ger&Den 2019 / Francuska prejaka za Srbiju

Francuska prejaka za Srbiju

Izabranici Nenada Peruničića poslije veoma dobrog prvog dijela, nisu uspjeli idržati pritisak Trikolora, koji su u večerašnjem susretu stigli do druge pobjede na ovom prvenstvu.

Srbija se odlično držala sve do pred sami kraj prvog dijela a sve do tada imali su rezultatsku prednost, u pojedinim dijelovima i dva gola, međutim nakon poravnanja 9:9, Francuska u potpunosti preuzima rezultatsku inicijativu. Na pauzu se odlazi kod rezultata 15:12.

Francuzi bolje ulaze u nastavak, i več do 40. minuta imaju velikih plus devet. Već tada je bilo jasno da Trikolori nose puni plijen sa večerašnjeg susreta. Maksimalna prednost u večerašnjem susretu iznosila je plus 12, ali Srbija je do kraja uspjela smanjiti na konačnih 32:21.

Remili i Fabregas bili su najefikasniji u sastavu Francuske sa po pet postignutih pogodaka, dok je Radivojević kod Srbije prvo ime susreta sa šest pogodaka.

Srbija ima jedan bod iz dvije utakmice i četvrta je na tabeli. Ispred su Njemačka i Francuska sa po četiri, Rusija sa tri, a iza Brazil i Koreja koje su bez bodova.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Kauboji u infarktnoj završnici srušili prvaka Europe i osvojili prvo mjesto u skupini

Hrvatska rukometna reprezentacija u sjajnoj je utakmici srušila prvaka Europe i osvojila prvo mjesto u …

Close