Home / Liga prvaka / Flensburg ubjedljivo sa Pick Szegedom, Burić ponovo briljirao

Flensburg ubjedljivo sa Pick Szegedom, Burić ponovo briljirao

Rukometaši Flensburga večeras su na domaćem terenu savladali ekipu Pick Szegeda u okviru 13. kola rukometne Lige prvaka, rezultatom 34:26 (17:11).

Gosti iz Mađarske odlično su ušli u susret, bez obzira na dobar start našeg Benjamina Burića koji je već na samom početku susreta uspio odbraniti dva sedmerca. Već na startu, Segedinci odlaze na plus tri gola prednosti, 2:5.

Domaćini ne posustaju i do sredine prvog dijela dolaze do poravnanja rezultata 6:6. Nakon poravnanja 9:9, Flensburg ulazi u seriju 7:1 ćime po prvi put u susretu dolaze do značajnije prednosti od plus šest pogodaka. Igrao se 29. minut susreta a rezultat na semaforu je glasio 16:10. Sa ovom prednošću domaći rukometaši odlaze na pauzu 17:11.

U nastavu nije bilo nekih značajnijih promjena, osim da je prednost domaće ekipa varilala do maksimalnih plus devet pogodaka razlike. Susret je okončan kod rezultata 34:26.

Flensburg su do pobjede vodili Michal Jurecki sa šest, te Gottfridsson, Joendal i Jeppsson sa po četiri postignuta pogodka. Naš Benjamin Burić sakupio je trinaest uspješnih intevencija.

Na drugoj strani, u sastavu Pick Szegeda najefikasniji su bili Canellas sa pet te Kasparek, Kallman i Radivojević sa po četiri postignuta pogotka.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Ovo su najbolji strijelci rukometne Lige prvaka

Evropska rukometa federacija objavila je listu najboljih strijelaca elitnog rukometnog takmičenja, rukometne Lige prvaka. Na …

Close