uto. feb 25th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Flensburg minimalno sa Bergischerom, Burić spašavao bodove

1 min read

Rukometaši Flensburga stigli su do svoje šesnaeste pobjede u okviru 22. kola Njemačke Bundeslige. Sinoć je ekipa našeg Benjamina Burića slavila nad Bergischerom, rezultatom 20:21 (10:9).

Nakon sjajne predstave u nedjelju, kada je Flensburg slavio ubjedljivo nad Magdeburgom, sinoć su izabranici Maika Makulle muku mučili, te u posljednjim sekundama stigli do važne pobjede koja Flensburg ostavlja na drugoj poziciji prvenstvene ljestvice.

Svoj prvi pogodak Flensburg je postigao tek u sedmoj minuti susreta, a tokom cijelog prvog dijela, Bergischer je imao rezultatsku prednost, što je uspio i sačuvati do kraja pa se na pauzu odlazi kod rezultata 9:10.

I u nastavku gotovo pa ista igra kao u prvom dijelu, igralo se gol za gol, a ekipe su se smjenjivale u vodstvu.

Čovjek odluke ponovo je bio naš Benjamin Burić koji je sjajnom odbranom spriječio domaće rukometaše da odu na gol razlike, dvije minute prije kraja susreta. To je Jim Gottfridsson iskoristio na drugoj strani i pogotkom u posljednjim sekundama, donio Flensburgu novu pobjedu. Konačan rezultat glasio je 20:21.

Flensburg su do pobjede vodili Johannessen i Gottfridsson sa po pet postignutih pogodaka te Golla sa četiri. Ponovo je sjajn bio i naš Benjamin Burić koji je upisao jedanaest uspješnih intervencija.

Na drugoj strani najefikasniji je bio Gunnarsson sa pet i Boomhouwer sa četiri postignuta pogotka.

Svijet Rukometa

Close