Home / Slider / Ermin Bajrić: Cilj je ostanak u Premijer ligi i afirmacija mladih igrača

Ermin Bajrić: Cilj je ostanak u Premijer ligi i afirmacija mladih igrača

Rukometaši Maglaja novu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine otvaraju gostovanjem u Vogošće gdje će snage odmjeriti sa istoimenom ekipom. Dosta izmjenjenu ekipu Maglaja i u novoj sezoni predvodit će Ermin Bajrić.

Ekipa je pretrpila dosta izmjena. Maglaj su ovog ljeta napustili Kenan Mutapčić, Selvedin Omahić, Eldar Memišević i Benjamin Čičkušić, dok su saradnju produžili Edo Mehinagić i Alen Ridžal. Prije nekoliko dana Maglaj je doveo Ajdin Selimbegović, Marka Stojisavljevića i Hasu Ćosića.

O početku nove sezone razgovarali smo sa šefom struke, Erminom Bajrićem.

Kako su tekle pripreme i da li ste zadovoljni odrađenim poslom?

Pripreme smo krenuli početkom augusta. Ima li smo jako puno odlazaka i turbolentan period, tako da smo kroz pripreme riješavali igrački kadar i sklapali tim. Ova nova mlada ekipa se trudila maksimalno u ovom periodu priprema ali utakmice i prvenstvo će pokazati koliko smo dobro radili.

Kakav je zdravstveni bilten igrača Maglaja?

Nažalost nisu nas zaobišle povrede imamo povrieđena tri jako bitna igrača u rotaciji Hasić, Bajraktarević, Hajdiž. Sigurno je da će nam nedostajati na početku sezone.

Kakva su vaša očekivanja od naredne sezone?

Jako teško pitanje. Ostali smo bez sedam igrača koji su bili nosioci igre. Imamo jako mlad tim i teško je nešto prognozirati. Cilj i očekivanja su da ova ekipa koja je 90% domaći Igrački kadar, svaki trening i svaku utakmicu da sve od sebe. Treniramo i radimo s vjerom da možemo biti i naredne godina Premijerligaši a uz to želja je da mladi igrači napreduju.

Po vama ko su najozbiljniji kandidati za titulu?

Ima 5-6 timova koji se izdvajaju po kvalitetu : Borac, Izviđač, Sloboda, Gračanica, Sloga Doboj, Vogošća. Ja lično bi izdvojio dva tima Izviđač i Gračanicu jer to su klubovi koji znaju šta hoće, treneri koji odlično rade. Nisu po igračkom kvalitetu bolji od ovih gore navedenih i ne znam hoče li biti prvaci ali siguran sam da su ovi klubovi na pravom putu.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Maglaj slavio nad Izviđačem, Čičkušić za vrijeme utakmice dobio sina

Rukometaši Maglaja u okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, večeras su na domaćem …

Close