Home / BiH Rukomet / Premijer liga (Ž) / Ena Kostić, goraždanska rukometašica “na pripremama” u svom matičnom klubu!

Ena Kostić, goraždanska rukometašica “na pripremama” u svom matičnom klubu!

Kako smo već pisali ,goraždanska rukometašica ,članica ŽRK GORAŽDE, Ena Kostić,jedna od najboljih igračica PLBiH je na kraju prošle sezone sklopila ugovor sa njemačkim klubom GSG DUISBURG i svoju karijeru nastavlja tamo! Kostić je već odigrala nekoliko utakmica za pomenuti klub gdje se pokazala u najboljem svijetlu. Ali zbog komplikovane administracije,jezika itd… Ena je prinuđena napraviti pauzu do avgusta o.g i tek tada ce se moći pridružiti svome novom,njemačkom klubu.

U ŽRK Goražde su uvidjeli važnost Eninog igranja i treniranja u pomenutoj pauzi odlučili da joj izađu u susret i da je angažuju u narednoj polusezoni kako bi održala formu a samim tim također bila od velike koristi matičnom klubu.

” Žao mi je da je ovo oko administracije iskomplikovalo cijelu situaciju,al sta se može! Hvala Upravi i Stručnom stabu ŽRK GORAZDE na razumijevanju, potrudit ću se da opravdam njihovo povjerenje a samim tim se i što bolje pripremim za nastavak karijere u Njemačkoj . Dobila sam ponudu za jedan veći i bolji njemački klub i nadam se da ću zajedno sa njemačkim trenerom sa kojim sam u stalnom kontaktu,nastaviti igrati baš tamo”riječi su Ene Kostić.

U svakom slučaju goraždanke su iznenada dobile još jedno veliko pojačanje.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Grude u drugom dijelu slomile otpor Krivaje

Derbi susret 12. kola, kola kojim je otvoren proljetni dio Premijer lige Bosne i Hercegovine …

Close