Home / Evropa / EHF ponovo ošto kaznio Veselina Vujovića
Zagreb, 15.01.2018. - Utakmica 2. kola C skupine Europskog prvenstva za rukometaše izmeðu Slovenije i Njemaèke. Na fotografiji izbornik Slovenije Veselin Vujoviæ. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

EHF ponovo ošto kaznio Veselina Vujovića

Veselin Vujović selektor slovenske rukometne reprezentacije i trener RK Koper, kažnjen je od strane Evropske rukometne federacije, zbog svojih izjava o sudijama, delegatima i dužnosnicima EHF-a.

Arbitražni sud Evropske rukometne federacije izrekao mu je kaznu od 5.000 eura.

Strateg slovenskog nacionalnog tima u svom interviju od 22. marta ove godine za španjolski radio Marca, kritikovao je službena lica i dužnosnike EHF-a.

„Čim podignem glas, kaznit će me, oni vole one koji su tihi“, bio je tada ljut crnogorski stručnjak.

„Sudije, delegati i dužnosnici tokom takmičenja spavaju u najboljim hotelima, voze najbolje automobile, pa su pomalo i debeli, dok su ekipe još uvijek smještene u prosječnim hotelima sa lošom hranom. Naš sport sa takvim ljudima na vlasti ne napreduje“ izjavio je tada Vujović.

Dotakao se Vujović i sudija koji prema njegovom mišljenju, ćesto su pod dejstvom alkohola.

“Ponekad, kada sudije naprave grešku, a ja skočim, osjetim miris alkohola. Htio sam i ranije da zapišem svoja zapažanja u zapisnik, ali predsjednik i delegat preporučili su mi da ništa ne prijavljujem. Zašto? Jer bi klub bio kažnjen, a ne sudije”, rekao je tada Vujović, naglasivši da ga sudije jednom “pokradu, drugi put smire, pa treći put sude skandalozno u korist mog tima”.

Vujović ima sedmicu dana za žalbu, a u zvaničnom saopštenju EHF-a navodi se da ovakve izjave su „napad na integritet, nepristranost i dostojanstvo saveza“.

U martu ove godine Vujović je kažnjen i zbog nesportskog ponašanja. Nakon utakmice između Kopra i Nexea gurnuo je sudiju, nakon čega je kažnjen sa tri utakmice zabrane nastupa u evropskim takmičenjima.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Video: Sedmerac kakav do sada niste vidjeli

Velika većina ljubitelja sporta, kada je u pitanju Velika Britanija, prati samo nogomet kao sport …

Close