sri. feb 19th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Dobojska Sloga sigurno sa Goraždem

1 min read

Rukometaši Sloge iz Doboja večeras su u okviru četrnaestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu savladali RK Goražde, rezultatom 35:30 (22:12).

Početak susreta protekao je u ujednačenoj borbi, igralo se gol za gol sve do 8. minute susreta, kada nakon 6:5, domaćini prave seriju 8:1, ćime se odljepljuju na velikih plus osam. Do kraja prvog dijela bez večih problema domaća ekipa uspjela je sačuvati prednost, koja je porasla na plus deset pogodaka razlike. Na pauzu se odlazi kod rezultata 22:12.

I u nastavku domaćini održavaju prednost od deset pogodaka sve do 50. minute, kada gostujući rukometaši serijom 0:4 uspjevaju smanjiti zaostatak na minus šest golova 32:26. Do kraja susreta nije bilo značajnijih promjena, a domaćini su upisali još jednu pobjedu, sa konačnih 35:30.

Slogu su do pobjede predvodili Stojanović Radomir sa osam, Stanković Vladimir sa sedam, Bubić Arsenije sa šest i Zekić Vukašin sa pet postignutih pogodaka.

Na drugoj strani najefikasniji su bili Pilav Nedim i Fazlić Keno sa po sedam postignutih pogodaka. Šest je dodao Osmanković Džemal a pet Bukva Ajdin.

Svijet Rukometa

Close