uto. apr 7th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Dibirov predvodio Vardar do nove pobjede u SEHA ligi

2 min read

Rukometaši Vardara upisali su novu, treću po redu pobjedu u novoj sezoni SEHA Gazprom lige. Sinoć je u Skoplju, aktuelni prvak SEHA lige ugostio hrvatskog viceprvaka, ekipu RK Nexe.

Slavili su domaći rukometaši rezultataom 27:25 (14:14).

Iako je trener domaćih David Pisonero ranije najavio da će ovaj meč SEHA – Gazprom lige biti prilika mlađim igračima, Vardar je utakmicu započeo sa najjačim sastavom protiv Nexea iz Našica. Jedini igrač koji je nedostajao bio je Pavel Atman.

Gosti iz Našica dobro su ušli u meč. Moreno Car, golman Nexe-a, sjajno je otvorio susret, što je gostima dalo dodatni vjetar u leđa.

Tokom prvog dijela gostujuća ekipa u nekoliko navrata imala je rezultatsku prednost, koja je u pojedinim trenucima iznosila i plus tri gola. Ipak do poluvremena, pogotkom Ivana Čupića, Vardar dolazi do poravnanja rezultata pa se na pauzu odlazi kod rezultata 14:14.

I u nastavku slična igrao kao i u prvom dijelu. Igralo se gol za gol sve do 46. minute kada domaćini odlaze na plus pet gola prednosti 23:18.

Do kraja susreta nije bilo značajnijih promjena, a konačan rezultat glasio je 27:25.

Vardar su do pobjede predvodili Timur Dibirov sa devet te Disinger sa šest postignutih pogodaka. Golman Vardara Ghedbane upisao je petnaest uspješnih intervencija.

Na drugoj strani najefikasniji su bili Fran Mileta i Ivan Dumenčić sa po četiri postignuta pogotka.

Nakon tri odigrana kola Vardar se nalazi na trećoj poziciji grupe A sa šest osvojenih bodova, dok se ekipa Nexe-a nalazi na petoj poziciji bez osvojenih bodova.

Svijet Rukometa

Close