Home / BiH Rukomet / Ostala takmičenja / Derventa prvak RS: Ostaje žal što nismo na terenu to završili

Derventa prvak RS: Ostaje žal što nismo na terenu to završili

Rukometni klub Derventa novi je šampion Prve lige Republike Srpske, odlučio je to Upravni odbor Rukometnog saveza Republike Srpske, jer su zbog pandemije virusa korona donijeli odluku o prekidu svih takmičenja, te trenutne prvoplasirane ekipe proglasiti šampionima.

Prvi čovjek Upravnog odbora kluba sa Ukrine, ujedno i pivot ekipe Slaven Šmulja, izrazio je zadovoljstvo ovom odlukom, ali i žal što nisu to i na terenu završili.

„Drago nam je što smo ovom odlukom postali prvaci Srpske, te tako opravdali jesenju titulu i ono što nam je bio cilj. Ostaje žal što nismo to na terenu do kraja završili, ali imali smo ekipu koja je to mogla uraditi“, kaže Šmulja, dodajući da su odlično bili otvorili drugi dio sezone i to sa pojačanom ekipom koja je imala snagu za titulu.

Šef struke Dervenćana Milorad Bjelošević poručio je da su momci ovo zaslužili titulu i da imaju kvalitet, ističući kako velikim dijelom ekipu čine domaći igrači.

„Sigurno je da smo imali snagu do kraja i za odbranu jesenje titule. U prilog tome ide i da smo ekipu zadržali na okupu, te se dodatno pojačali. Žao nam je što se zbog pandemija virusa korona to desilo ovako, ali smatram da će mnogi reći da smo ekipa koja je maksimalno odradila ovaj zimski prelazni rok, kao i pripreme i potvrdila ambicije za prvo mjesto“, ističe Bjelošević.

Derventa sada ima pravu priliku za povratak u Premijer ligu BiH, ali sada sve ostaje upitno, jer niko ne zna kada će se ova pandemija završiti.

„Slijedi nam period u kome moramo razgovarati oko daljih planova. Sigurno da je u ovom momentu to teško, jer je na snazi vanredno stanje u Srpskoj, ali cijeloj BiH. Razgovaraćemo sa lokalnom zajednicom, privrednicima, svim ljudima koji žele pomoći klubu i koji vole ovaj sport i ovaj grad“, navodi Šmulja, napominjući da niko ne zna do kada će sve ovo potrajati.

„Siguran sam da će ovo imati posljedice na cijelo društvo, pa i sport, ali borićemo i nastojati ići naprijed, te u viši rang Premijer ligu BiH“, zaključio je Šmulja.

Dervenćani su do ovog trenutka nakon 12 kola imali 30 osvojenih bodova, dva više od drugoplasirane Hercegovine iz Nevesinja.

Piše: Slobodan Živanić

Preporučujemo da pročitate..

RK Krivaja, ORK Bosna i ŽRK Hrasnica prvaci Federalnih liga

Rukometni savez Federacije Bosne i Hercegovine donio je odluku o prekidu prvenstva u Prvim ligama …

Close