Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Čičkušić: Ostajem u Vogošći i spremni dočekujemo dvomeč sa Izviđačem

Čičkušić: Ostajem u Vogošći i spremni dočekujemo dvomeč sa Izviđačem

Rukometni klub Vogošća Poljine Hills je nakon produžetka saradnje sa trenerom Bojanom Unčaninom, produžio ugovor i sa igračem Benjaminom Čičkušićem.

Vogošća nastavlja da gradi jednu pozitivnu priču i za narednu sezonu.

– Drago mi je da smo našli zajedničku riječ i na obostrano zadovoljstvo produžili saradnju, ali ne bih o tome mnogo da razmišljam, to je već iza nas. Ono što nas čeka u dvomeču sa Izviđačem je mnogo bitnije od ugovora. Što je veoma bitno i ono pozitivno je da smo se psihički digli, svjesni da krećemo od nule, da se svako može pobjediti, ali da se može i izgubiti, tako da ulazimo spremno i fizički i psihički u ovo doigravanje, rekao je Čičkušić i dodao:

– Protivnika znamo, uostalom kao i oni nas, te će biti stvar momenta, volje, želje i sportske sreće. Na nama je da ispunimo ono što trener Unčanin traži od nas i mislim da rezultat ne bi trebao izostati. Sumnjam da će bilo koja ekipa u prvom susretu moći da kaže da je sigurna u prolaz. Respekt Izviđaču na svemu što godinama rade, ali isto tako vjerujem da možemo ako Bog da proći i osvetiti se za ispadanje u polufinalu Kupa BiH. Za sve ovo su potrebni i navijači od kojih očekujem do sada najveću posjetu i najjače navijanje jer samo zajedno možemo da ostvarimo svoje ciljeve.

Utakmica četvrtfinala doigravanja Premijer lige BiH u kojoj se sastaju Vogošća i Izviđač, na rasporedu je u subotu 18. maja 2019. sa početkom u 18 sati u dvorani Amel Bečković.

Preporučujemo da pročitate..

O sudbini bh rukometa za sedam dana

Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine trebao je danas u Sarajevu održati sjednici na …

Close