Home / Evropa / Chema Rodriguez novi trener portugalske Benfice

Chema Rodriguez novi trener portugalske Benfice

Portugalska Benfica najavila je da će bivši španjolski reprezentativac Chema Rodriguez, zamijeniti dosadašnjeg trenera Carlosa Resendea.

Chema Rodriguez karijeru je završio u francuskom drugoligašu Saranu u svojoj 40. godini. Debitovao je davne 1999. godine u Valladolidu a kasnije je nosio dres Ciudad Reala, Atletico Madrida, Veszprema i na kraju Sarana.

Rodriguez već radi kao pomoćni trener u Mađarskoj rukometnoj reprezentaciji sa kojom je nastupio na posljednjem Evropskom rukometnom prvenstvu.

“Profesor Resende neće ostati na trenerskoj funkciji, on je već izrazio tugu što nismo postigli glavni cilj koji smo svi imali pred sobom, a to je osvajanje državnog prvenstva, iako je obavio odličan posao na čemu je Benfica vrlo zahvalna i prepoznaje sve njegove kvalitete “, istakao je predsjednik Benfice, Domingos Almeida Lima.

Almeida se osvrnuo i na trenutnu financijsku situaciju u klubu te je najavio smanjivanje  budžeta, zbog pandemije korona virusa.

U svojoj karijeri osvojio je veliki broj medalja, tri puta je bio prvak Španije, pet puta prvak Mađarske, dva puta prvak SEHA lige a dva puta je osvajao titulu prvaka Evrope i to sa ekipom Ciudad Real. Bio je član Španske reprezentacije koja je 2005. godine osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu odigranom u Tunisu.

Carlos Resende klub napušta nakon tri sezone.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

In Memoriam: Preminuo član zlatne generacije Metaloplastike, Zlatko Portner

Nekadašnji rukometaš Metaloplastike i jedan od najbolji igrača zlatne generacije jugoslavenskog rukometa, Zlatko Portner, iznenada …

Close