Home / BiH Rukomet / Ostala takmičenja / Čelikova treća pobjeda zaredom

Čelikova treća pobjeda zaredom

I u trećoj prijateljskoj utakmici u ovoj godini (nakon pobjeda Čelika protiv RK Žepča u Zenici te RK Kaknja u Kaknju), RK Čelik je i u trećoj utakmici (uzvratna utakmica u Žepču) pobijedio domaćina rezultatom 33:28 (poluvrijeme 19:17) za Čelik.

Bila je to vrlo dobra utakmica, u kojoj su treneri oba tima provjerili sve raspoložive snage, ali je RK Čelik imao dužu i kvalitetniju klupu.

Inače, ova utakmica će biti upamćena po nezgodnom padu i povredi najboljeg igača RK Žepča, srednjeg beka Stjepana Keškića, koji je nakon pada i povrede koljena prebačen u bolnicu. Mada treba sačekati ocjene ljekarskog konzilijuma, najvjerovatnije je da je za Keškića, na žalost, ova prvenstvena sezona zavšena i prije nego što je počela.

Novi igrač RK Čelika Ivo Mišković, koji je u Zenicu stigao iz Rudana iz Labina, prvi put je obukao Čelikov dres. I mada nije imao veliku minutažu u igri, upisao se u listu strijelaca i postigao dva gola sa penala.

Inače, u ovoj utakmici su prednjačili odlični pivotmeni: najstariji igrač Čelika Aldin Begagić je imao pet postignutih golova od 6 upućenih šuteva, a na njemu su napravljena i dva penala. Najmladji igrač Čelika, drugi pivotmen, 17-godišnji Ismar Kahrić je bio odličan u odbrani, a imao je i identičan učinak – pet postignutih golova od šest upućenih udaraca na gol, a i na njemu je napravljen jedan penal.

U igri Čelika još se istakao i Eldar Mehić, koji je postigao šest golova od sedam šuteva i imao dvije asistencije.

Za Čelik su strijelci bili i Omerović i Biogradlija – po 3 gola, Miran Čović, Adnan Begagić i Ivo Mišković postigli su po 2, a Muslić, Pašalić i Kaljić postigli su po jedan gol.

Sva tri golmana Čelika imala su ukupno 18 odbrana: Riad Polić je imao tri, Haris Muhić 7 odbrana, plus jedan odbranjen penal, koliko je imao i najmladji medju golmanima Muamer Kaljić Memko (7 odbrana).

Kod RK Žepča dominirali su Tomislav Jukić sa 9 golova, dok je Adnan Jaškić postigao 5, a Dragićević i Đerek po 4 gola. Alen Marković je postigao 3, Klarić 2, a Knežević i Ramljak po 1 zgoditak.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Rifat Delić: Cilj ostaje isti, Krivaja i naredne sezone lovi Premijer ligu

Rukometni klub Krivaja iz Zavidovića u protekloj sezoni napravio je mnogo dobrih stvari, ali ostaje …

Close