Home / Evropa / Burić zaustavio Ekberga i Duvnjaka te Flensburgu donio prvi trofej u novoj sezoni

Burić zaustavio Ekberga i Duvnjaka te Flensburgu donio prvi trofej u novoj sezoni

Superkup Njemačke odigran večeras u Düsseldorf, donio nam je sudar titana, i stoti derbi, najboljih ekipa njemačke rukometne Bundeslige. Flensburg i Kiel ukrsti su koplja na samom startu nove sezone, a nakon boljeg izvođenja sedmeraca, titula je pripala ekipi Flensburga.

Početak susreta protekao je u blagoj dominacija Flensburga, koji su od samog početka imali prednost od plus jedan a u jednom trenutku i plus dva pogotka, kod rezultata 4:2. Međutim, u nastavku, Kiel dolazi do preokreta i prvog vodstva u večerašnjem susretu.

Imao je Kiel u prvom dijelu i plus tri gola prednosti, kod rezultata 8:11. Ipak, Flensburg do kraja prvog dijela uspjeva nadoknaditi zaostatak, da bi na pauzu otišli i sa plus jedan pogodak prednosti.

I u nastavku, Flensburg je nešto bolji na otvaranju drugog dijela, kada prvi put u večerašnjem susretu dolaze do vodstva od tri gola prednosti. Serijom od 0:3 Kiel ponovo anulira prednost Flensburga. Do kraja susreta igralo se gol za gol, da bi pred sami kraj Kiel otišao na plus dva gola prednosti.

Sa dva pogotka u posljednjim trenucima, Flensburg dolazi do poravnanja rezultata 28:28, čime dolazimo do izvođenja sedmeraca.

Treba istaći da naš Benjamin Burić nije ulazio u igru tokom regularnog dijela susreta, međutim, dobio je povjerenje trenera te je stao na gol tokom izvođenja sedmeraca.

Već u prvoj seriji naš Benjamin Burić pročitao je udarac Niclasa Ekberga i iako je odmah potom i Dario Quenstedt zaustavio šut Simona Jeppssona, Burić je kao pobjednik izašao i iz nadmudrivanja s Domagojem Duvnjakom za konačnih 32:31.

Junak večerašnje pobjede Flensburga svakako je naš Benjamin Burić, za prvi trofej Flensburga u novoj sezoni.

Najefikasniji u večerašnjem susretu bili su Golla sa osam, Wanne sa šest i Gottfridsson sa pet postignutih pogodaka kod Flensburga, dok su na drugoj strani Duvnjak, Ekberg i Landin bili najefikasniji sa po pet postignutih pogodaka.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Haris Pleh produžio saradnju sa portugalskim Sporting Hortom

Haris Pleh, bosanskohercegovački internacionalac nakon sjajne sezone u Portugalu potpisao je novi ugovor, tako da …

Close