Home / Ostalo / Bugojno obilaze inspektori EHF-a, Bosna i Hercegovina “domaćin” Eura U20 2020. godine

Bugojno obilaze inspektori EHF-a, Bosna i Hercegovina “domaćin” Eura U20 2020. godine

Bosna i Hercegovina mogla bi naredne godine biti domaćin Evropskog rukometnog prvenstva za rukometaše u kategoriji U20.

Tim povodom ovih dana u Bugojnu je boravila Rima Sypkus, inspektorica Evropske rukometne federacije koja je obišla KSC Bugojno, koji bi trebao biti domaćin ove smotre.

Radi se o Evropskom prvenstvu B-divizije, koje bi trebalo biti odigrano u julu mjesecu 2020. godine.

Jedan od inicijatora ove ideje Asim Šahman, istakao je da je inspektorica EHF zadovoljna zatečenim stanjem, te da Bosna i Hercegovina i Bugojno, mogu očekivati pozitivan izvještaj.

“Uz neke primjedbe je ipak zadovoljna viđenim te očekujemo da će dati pozitivan izvještaj. Jednim djelom je zaslužan i turnir “Rukomet je moja budućnost. Sutra će gđa. Rima obići hotele i motele kako bi uvidjela da li imamo kapaciteta ugostiti preko 300 gostiju za 12 dana. Ponovo nam se isto dešava, da nije hotel Kalin uništen nikakvih problema ne bi imali, gostovale bi reprezentacije, igrali bi se turniri, imali bi se čime pohvaliti. Ovako se snalazimo i pokušavamo zakrpiti nečiju gluposti. Ja ne sumnjam da ćemo u julu 2020. godine imati Evropsko prvenstvo B grupa U-20 u Bugojnu i da ćemo 12 dana ugostiti 10 reprezentacija iz Evrope. To će biti promocija Bugojna, SBK i države BiH. Tražit će se krevet više u oba Vakufa“, istakao je za bugojnodanas.info inicijator ideje da Bugojno bude domaćin Evropskog prvestva, Asim Šahman.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Edin Kulović i Vedad Škaljić na U17 evropskom prvenstvu za rukometašice

Edin Kulović i Vedad Škaljić, mladi sudijski par sa EHF značkom, narednog mjeseca predstavljat će …

Close