sub. apr 4th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Branko Janković održao predavanje u Gračanici

2 min read

Profesor Branko Janković istaknuti sportski radnik i osnivač rukometnog kluba Gračanica jučer je u Gračanici održao predavanje.

Organizator ovog događaja je Rukometni klub veterana Grčanica 1956, koji je u svom kratkom periodu uspio organizovati nekoliko sportskih događaja, a između ostalog i nekoliko ovakvih druženja.

Međutim kako ističu, dolazak profesora Jankovića, oca gračaničkog rukometa, koji je u svojoj 83. godini smogao snage, i došao u Gračanicu, jedna je od najznačajnijih aktivnosti ovog kluba.

„Dugo ćemo ga pamtiti i nešto je što smo svi dugo sanjali i pripremali. Hvala profesoru Branku Jankoviću, koji je u svojoj 83. godini, smogao snage da nas posjeti i počasti predavanjem koje će nam pomoći da budemo bolji.

Hvala našem profesoru dr. Milanu Blagojeviću, na trudu i pomoći u organizaciji dolaska profesora Branka Jankovića i vrijednoj donaciji gračaničkoj biblioteci. Hvala RK Gračanica na aktivnom učešću i pomoći u organizaciji. Hvala Načelniku općine, g. Nusretu Heliću na dolasku i podršci u organizaciji.

Hvala svim medijima koji su podržali današnji događaj a posebnu zahvalnost dugujemo Radio Gračanici, Fahrudinu Kurtoviću i Svijet Rukometa. Hvala Gimnaziji dr. Mustafa Kamarić, Mješovitoj srednjoj školi, kao i gračaničkim osnovnim školama. Mi smo sretni i ponosni a nadamo i svi vi zajedno sa nama. Gračanica je grad rukometa i zaslužuje da ima jak i uspješan klub i veterane kao podršku.“ stoji u saopštenju RKV Gračanica.

Fotografije sa današnjeg predavanja možete pogledati ispod:

63. GODINA ISTORIJE. RKV" GRAČANICA 1956", je u svom kratkom periodu djelovanja, uspio organizovati nekoliko sportskih…

Gepostet von RKV "Gračanica 1956" Gračanica am Donnerstag, 25. Oktober 2018

Svijet Rukometa

Close