Home / Region / Crna Gora / Borozan: Moram pauzirati tri sedmice

Borozan: Moram pauzirati tri sedmice

Najbolji sportista Crne Gore u 2017, rukometaš Vuko Borozan, istakao je da će ga povreda u udesu gotovo sigurno odvojiti od nastupa na šampionatu Evrope.

Rukometaš Vuko Borozan najbolji je sportista Crne Gore u 2017. godini, u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Izvršni odbor verifikovao je predlog Žirija za izbor sportiste godine i priznanje dodijelio Borozanu.

On je u dresu Varadra osvojio Ligu šampiona i SEHA ligu, a crnogorsku reprezentaciju predvodio je do plasmana na Evropsko prvenstvo.

“Čast mi je što mi je pripala laskava titula. Kruna izuzetno uspješne godine, još nijesam svjestan šta smo ove godine sa Vardarom uradili i koliki smo uspjeh ostvarili. Sa reprezentacijom smo izborili plasman na šampionat, iako smo prošlu godinu završili sa samo jednim bodom”, kazao je Borozan.

On je istakao da će ga povreda u udesu gotovo sigurno odvojiti od nastupa na šampionatu.

“Zbog udesa moram pauzirati tri sedmice i tek tada bih mogao da počnem sa treninzima”, kazao je Borozan.

Najbolji mladi sportisti su karatista Bojan Bošković i džudistkinja Ivana Nikolić.

Bošković je osvojio zlatnu medalju u konkurenciji kadeta na Svjetskom prvenstvu na Tenerifama.

“Priznanje će mi biti velika motivacija za dalje uspjehe. Nadam se da ću i u 2018. godini nastaviti sa dobrim rezultatima i osvajanjem medalja. Bilo je dosta uspjeha ove godine, nadam se da ću i na predstojećem Evropskom prvenstvu u Sočiju biti pravi i obezbijediti jednu od medalja koja bi mi omogućila plasman na Olimpijske igre mladih u Argentini”, kazao je Bošković.

Nikolić je bila srebrna na kadetskom prvenstvu svijeta u Santijago de Čileu.

“Nagrada mi mnogo znači, motiv više da nastavim da radim kvalitetnije i bolje. Cilj mi je da napredujem kako bi na dostojanstven način mogla da predstavljam svoju državu na međunarodnim takmičenjima. Iako sam kadet pripremaću se za juniorsko Evropsko prvenstvo i evropske kupove”, kazala je Nikolić.

Najbolja muška selekcija je kadetska vaterpolo reprezentacija, koja je osvojila titulu prvaka Evrope, dok je u ženskoj konkurenciji priznanje pripalo rukometnoj reprezentaciji, šestoplasiranoj na prvenstvu svijeta.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, kazao je da 2017. godina nije bila od onih najboljih, ali da su crnogorski sportisti, iako su izostale medalje, ostvarili dobre rezultate.

“Biti ili šesti u Evropi ili svijetu ne može biti loš rezultat. Moramo biti ponosni na mlade sportiste, na one koji su budućnost crnogorskog sporta. Naši kadeti osvojili su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu na Malti, dok su košarkaši bili srebrni. Osvojili smo brojna odličja u poedinačnoj konkurenciji i to je ono što nas čini srećnim i hrabi uoči takmičenja koja slijede”, kazao je Simonović.

Izvor: MINA

Preporučujemo da pročitate..

Petar Kapisoda na čelu Rukometnog saveza Crne Gore

Dugogodišnji crnogorski reprezentativac, Petar Kapisoda novi je predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza, odlučeno je na …

Close