Najnovije
Home / Region / Hrvatska / Blaženko Lacković završio bogatu igračku karijeru

Blaženko Lacković završio bogatu igračku karijeru

Blaženko Lacković završava svoju rukometnu karijeru nakon 22 godine aktivnog igračkog staža. Lacković je karijeru započeo  Varteksu u kojem je nastupao od 1997. do 2001. nakon ćega prelazi u Metković. Iz Metkovića je krenuo put Zagreba a potom odlazi u Njemačku gdje je i nastupao veći dio svoje karijere.

Najprije se zadržao u Flensburgu četiri godine od 2004. godine do 2008., pa potom u HSV-u od 2008. do 2014. godine sa kojim je postao prvak Evrope. Nakon bankrota u Hamburgu, prešao je u Skoplje gdje je nastupao za Vardar, ali se nakon dvije sezone ponovo vraća u Njemačku gdje oblaći dres Kiela. Svoju karijeru završava u dresu HSV-a, gdje je došao 2017. godine.

Lacković je bio član zlatne generacije Hrvatskih rukometaša koji su dominirali svjetskim rukometom prije skoro dvije decenije. Sa reprezentacijom Hrvatske osvojio je zlato na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Portugalu 2003. godine a godinu dana kasnije i zlato na Olimpijskim igrama u Atini.

Za reprezentaciju Hrvatske upisao je 195 nastupa i postigao je 571 pogodak.

Ipak ovo nije Lackovićevo zbogom rukometu, obzirom da će ovaj 39-godišnjak ostati kao pomoćni trener u Hamburgu.

„Divno sam se proveo ovdje. Radusjem se što ću moći nastaviti raditi sa ekipom. Dečki me tjeraju da se osjećam sjajno. Sa sobom nosim puno pozitivnih stvari iz Hamburga, poput saigrača, prijatelja, kontakata“ istakao je Lacković.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Zlatko Horvat napušta Zagreb

Kapiten rukometnog kluba PPD Zagreb, nakon dvadeset godina provedenih u Zagrebu, napustit će klub, te …

Close