Home / Hrvatska 2018 / Bjelorusija napravila veliki korak prema završnici

Bjelorusija napravila veliki korak prema završnici

Hoće li učenik biti bolji od učitelja? Iouri Chevtsov bio je trener Parterkuru Johannessonu u Tusum Essenu, a danas su u Poreču, na otvaranju EHF EURO 2018 odmjerili snage na klupama Bjelorusije i Austrije. Dva izbornika prije utakmice složila su se da su šanse 50:50, ali danas je, u njihovom 18. međusobnom susretu, Bjelorusija je upisala 11. pobjedu protiv Austrije, zaključivši utakmicu sa 27:26 (14:12) pred 600 austrijskih i oko 25 bjeloruskih navijača u Žatiki.

‘Zadovoljan sam utakmicom. Na početku, moji su igrači bili nervozni i možda su mogli i bolje igrati. Ali bila je teška utakmica, budući da se Austrija zaista borila sve do samog kraja’, izjavio je bjeloruski izbornik Chevtsov.

Austrija je prvo poluvrijeme započela pogotkom Mykole Bilyka, koji je u prvom dijelu upisao ukupno četiri pogotka. Prvi dio utakmice koja je otvorila EHF EURO u Poreču bilo je poprilično napeto, a Bjelorusija i Austrija igrale su gol za gol. Bjelorusija je uspjela u 24. minuti otići na tri gola razlike (12:9), ali već minutu kasnije Ziura Vytautas zabija za 12:10, nakon čega Bilyk Mykola smanjuje razliku na 12:11. Samo 30 sekundi trebalo je Uladzislauu Kuleshu da dovede Bjelorusiju na 13:11. Bjelorusija i Austrija u svlačionicu su otišle sa rezultatom 14:12. Najbolji strijelac u prvom dijelu za Bjelorusiju bio je Uladzislau Kuleh sa pet pogodaka, a slijede ga Andrei Yurynok sa tri i Barys Pukhouski te Artsem Karalek sa dva. Kod Austrije najbolji strijelac bio je Mykola Bilyk sa četiri pogotka, a slijede ga Janko Bozovic i Robert Weber sa tri.

Drugo je poluvrijeme otvorio Alexander Hermann pogotkom za Austriju, a samo deset sekundi kasnije Artsem Karalek povećava razliku za Bjelorusiju na 15:13. U 32. minuti Bjelorusija kažnjava Austriju sa linije sedam metara pogotkom Hleba Harbuza za 16:14. Bjelorusija se uspjela odvojiti na 19:15, ali onda se Austrija probudila i realizirala seriju 3-0 pogodcima  Vytautasa Ziure, Janka Bozovica i Sebastiana Frimmela. Bjelorusija se nakon te serije malo opustila, što je Austrija iskoristila da dođe na samo gol razlike (19:18 u 41. minuti) što je nagnalo Iourija Chevtsova da traži minutu odmora, a nakon čega je Bjelorusija zaredala novu seriju 3-0. Austrija se uspjela vratiti i stisnuti protivnike, te gotovo izjednačiti rezultat (23:22 u 48. minuti). Ipak, Bjelorusija ne dopušta Austriji da dođu do izjednačenja ili prednosti. Deset minuta prije kraja, Austrija lovi jedan gol razlike još jednim pogotkom Mykole Bilyka, a isti scenarij odvijao se i pred sam kraj utakmice. Nakon što je Bjelorusija otišla ponovno na tri gola razlike, Austrija traži minutu odmora. Austrija se trudila do samog kraja sustići gol-razliku, ali dva gola do kraja utakmice nisu bila dovoljna.

Najboljim igračem utakmice proglašen je Mykola Bilyk.

‘Naravno da smo razočarani. Ali iskreno, Bjelorusija je zaslužila pobjedu, bili su za gol bolji od nas’, izjavio je Bauer. ‘Bili su čvrsti u obrani i napadu. Dugo smo se fokusirali na utakmicu, tako da nam nije lako. Moramo biti bolji protiv Francuske i Norveške kako bismo osigurali četiri boda, i siguran sam da ćemo ih uzeti.’

Bjelorusija i Austrija do danas su odigrale 17 međusobnih utakmica, a nijedna nije završila izjednačeno. Bjelorusija je upisala 10 pobjeda, a Austrija sedam.

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

VELIKA PROMJENA Evo kako će izgledati sljedeći rukometni Euro

Sljedeće Europsko rukometno prvenstvo igrat će se 2020. godine u tri države, prvi put u …

Close