Home / BiH Rukomet / Reprezentacija / Bilal Šuman: Bio je dogovor da Fince pobijedimo sa 12 golova razlike
Foto: Klix.ba

Bilal Šuman: Bio je dogovor da Fince pobijedimo sa 12 golova razlike

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u tuzlanskom Mejdanu savladala ekipu Finske u okviru četvrtog kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko rukometno prvenstvo ćime su izbili na prvo mjesto grupe pet.

Ovom pobjedom naša selekcija nalazi na korak do plasmana na Evropsko rukometno prvenstvo što bi bio historijski uspješ za našu selekciju.

“Šta da kažem, ovih šest dana je proteklo na takav način. Imali smo taj cilj od četiri boda. Šest standardnih nam nije bilo tu, ali evo… Veoma sam zadovoljan rezultatom, a uspjeli smo vidjeti i neke nadolazeće snage. Mislim na Hamidovića, Keškića… Tako da sam veoma zadovoljan. Oni su iznijeli nedostatak ovih standardnih i pokazali kvalitet. Možemo računati na njih”, rekao je Šuman, a potom na šaljiv način prokomentarisao rezultat od 31:19.

“12 je i bio dogovor”, dodao je Šuman uz osmijeh.

Našoj selekciji preostaju još dva susreta kvalifikacija. U šestom mjesecu tekuće godine prvo ćemo ugostiti selekciju Bjelorusije, protiv koje smo već upisali pobjedu na gostovanju, a potom putujemo u Češku.       

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Zmajevi nako slijetanja u Sarajevu: Nećemo se zadovoljiti samo učešćem na prvenstvu

Kapiten reprezentacije Mirsad Terzić je naglasio da je reprezentacija prolazila kroz dosta teških trenutaka kroz …

Close