Najnovije
Home / SEHA / BiH bez svog predstavnika u SEHA ligi naredne sezone

BiH bez svog predstavnika u SEHA ligi naredne sezone

Nova sezona SEHA Gazprom regionalne rukometne lige zvanično će startati početkom septembra. Deveta sezone najboljeg regionalnog rukometnog projekta donosi veliki broj noviteta, a to je svakako i povratak mađarskog prvaka, ekipe Veszprema.

Ono što je već sada izvjesno je i to da u SEHA ligi naredne sezone neće nastupiti predstavnici Bosne i Hercegovine. Ekipa Izviđača koja je osvojila titulu Prvaka Bosne i Hercegovine, a koja je protekle sezone predstavljala Bosnu i Hercegovinu u ovom regionalnom rukometnom projektu, naredne sezone neće se takmičiti u okviru SEHA lige.

Naredne sezone u SEHA ligi nastupit će dvanaest timova koji će biti podijeljeni u dvije grupe.

Klubovi učesnici u narednoj sezoni su: Beijing Sport University (Kina), Eurofarm Rabotnik (Makedonija), Grundfos Tatabanya (Mađarska), Meshkov Brest (Bjelorusija), Metaloplastika (Srbija), Motor Zaporozhye (Ukrajina), Nexe (Hrvatska), PPD Zagreb (Hrvatska), Tatran Presov (Slovačka), Telecom Veszprem (Mađarska), Vardar (Makedonija), Vojvodina (Srbija)

Novitet je svakako i novi sistem takmičenja, jer prvi put od ove sezone klubovi su raspoređeni u dvije grupe po šest timova, i to:

Grupa A: Vardar, Nexe, Tatran Presov, Vojvodina, Grundfos Tatabanya, Motor Zaporozhye

Group B: PPD Zagreb, Meshkov Brest, Eurofarm Rabotnik, Metaloplastika Sabac, Telekom Veszprem, Beijing Sport University

Od naredne sezone u SEHA ligi nastupit će i kineska momčad, ekipa Beijing Sport Univerity-a koja će biti smještena u Zagreba, a koju će sa klupe predvoditi proslavljeni hrvatski reprezentativac, Vlado Šola.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Zagrebaši upisali visoku pobjedu i nova tri boda protiv moskovskog Spartaka

U utakmici zaostalog 4. kola SEHA – Gazprom lige najbolji hrvatski rukometaši ugostili su novog sudionika regionalne lige – rukometni …

Close