uto. feb 25th, 2020

Svijet Rukometa

Rukomet sa dušom!

Benjamin Burić vodio Flensburg do prve pobjede u 2020. godini

1 min read

Nakon što je proteklog vikenda završeno Evropsko rukometno prvenstvo, rukometaši su se vratili obavezama u matičnim klubovima. Tako su jučer i danas na programu utakmice 21. kola Njemačke Bundeslige.

Prvi susret danas odigrali su Flensburg i Magdeburg. Nakon dva poraza u protekloj godini, Flensburg je napokon stigao do pobjede nad Magdeburgom. Tri posljednja meča završavala su tjesnim pobjedama, no danas je Flensburg slavio ubjedljivo, rezultatom 29:23.

Magdeburg je bolje ušao u susret, da bi nakon poravnanja 3:3, Flensburg preuzeto rezultatsku inicijativu. Prednost domaćih rukometaša u pojedinim trenucima iznosila je plus četiri gola razlike, da bi do kraja prvog dijela gosti uspjeli smanjiti zaostatak na samo minus dva, pa se na pauzu odlazi kod rezultata 14:12.

I u nastavku, Flensburg je bez većih problema kontrolisao rezultat. Magdeburg na samom početku smanjuje na minus jedan, ali u nastavku domaćini odlaze na plus šest golova prednosti, što su uspjeli sačuvati do kraja susreta. Konačan rezultat glasio je 29:23.

Flensburg su do pobjede vodili Gottfridsson sa devet i naš Benjamin Burić sa 16 uspješnih intervencija od ćega dva sedmerca. Na drugoj strani najefikasniji su bili Damgaard sa sedam i Musche sa četiri postignuta pogotka.

Svijet Rukometa

Close