Home / Liga prvaka / Benjamin Burić sa 17 odbrana vodio Flensburg do pobjede nad Skjernom

Benjamin Burić sa 17 odbrana vodio Flensburg do pobjede nad Skjernom

Rukometaši Flensburga u okviru 6. kola EHF Lige prvaka savladali su na domaćem terenu ekipu Skjerna rezultatom 26:22 (10:10).

Nakon što su prvi dio susreta okončali neriješenim rezultatom, u nastavku su domaći rezultati odgirali nešto bolje, a zahvaljujući našem Benjaminu Buriću koji je u ovom susretu sakupio 17 odbrana, upisali su novu pobjedu u 6. kolu EHF Lige prvaka.

Gostijući rukometaši bolje su otvorili susret, već na samom startu imali su prednost 1:4. Međutim domaći rukometaši ubrzo dolaze do preokreta. Sve do pred sami kraj prvog dijela domaći rukometaši imali su rezultatsku prednost, da bi gosti pred kraj prvog dijela ponovo došli do preokreta. Na pauzu se odlazi kod rezultata 10:10.

U nastavku igre nešto bolja igra domaće ekipe, koja je tokom cijelog drugog poluvremena imala rezultatsku prednost, koja je, kako je vrijeme odmicalo, rasla iz minuta u minut. Do kraja susreta domaći rukometaši nisu dopuštali gostima da naprave neko iznenađenje, tu su na kraju slavili novu pobjedu.

Konačan rezultat susreta glasio je 26:22.

Naš Benjamin Burić briljirao je na golu domaće ekipe, a do kraja susreta uspio je sakupiti 17 odbrana.

Domaće je do pobjede predvodio Glandorf sa 6 postignutih pogodaka dok je Lauge dodao 5. Kod gostiju Tangen sa 6 postignutih pogodaka bio je najefikasniji.

Svijet Rukometa

Comments

comments

Preporučujemo da pročitate..

Makedonijo slavi, Vardar je Prvak Evrope

Rukometaši Vardara novi su Prvaci Evrope. Drugi put u svojoj historiji u samo tri godine, …

Close