Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Benić potpisao za Vogošću

Benić potpisao za Vogošću

Rukovodstvo Rukometnog kluba „Vogošća“ i dalje radi na sklapanju ekipe za novu sezonu Premijer lige BiH. Novo ime Vogošće je sjajno desno krilo Ivan Benić koji dolazi iz RK „Slavija“.

Ivan je također bio i kapiten Slavije, te jedan od najboljih strijelaca te ekipe. Sezonu 2014/2015 nastupao je za Lokomotivu iz Brčkog. Da je veoma talentovan dokazuje i njegov nastup za reprezentaciju BiH mlađe kategorije.

Predsjednik RK“Vogošća“ gosp. Kadrić za Ivana ima samo riječi hvale.

„Ivan je prije svega odgojen i pristojan momak. Odličan je igrač i veliki talenat. Nema sumnje da će se uklopiti u našu ekipu i da će dati svoj doprinos na treninzima i utakmicama. Svi mu želimo dobrodošlicu u klub, da ga zdravlje posluži i da opravda naše povjerenje“.

„Prvenstveno mi je drago što sam postao član RK“Vogošća“. Što se tiče kluba privukle su me ambicije koje ovaj klub ima već duži niz godina i stabilnost koju održavaju ljudi u ovom klubu. Osjetio sam da bi prelaskom u RK“Vogošća“ mogao napredovati i otići na viši nivo u igračkom smislu. Nadam se da će zdravlje da me posluži, kao i ostale saigrače da zajedno dođemo do željenog cilja.“ – Rekao je Benić.

Preporučujemo da pročitate..

RK Iskra pred početak doigravanja doveo veliko pojačanje

Rukometni klub Iskra iz Bugojna obavijestio je svoje navijače da je pred početak doigravanja za …

Close