Home / Ostalo / Arpad Šterbik: Supruga me nagovara da nastavim karijeru

Arpad Šterbik: Supruga me nagovara da nastavim karijeru

Jedan od najboljih golmana svih vremena, Arpad Šterbik, odlučio je da završi karijeru. Popularni Vojvoda svoj oproštaj je najavio prošle godine, a pandemija virusa korona ubrzala je njegov odlazak. Iako je njegov odlazak planiran za ljeto ove godine, prekid Mađarskog šampionata i EHF Lige prvaka ubrzali su njegovu odluku.

U razgovoru za Srbijanske medije istakao je da ga supruga Monika još uvijek nagovara da se ne oprašta i da nastavi karijeru.

„Znate, ja sam kao dizelka, teško krećem, treba mi vremena da dostignem radnu temperaturu. Nisam spreman za novi početak, jednostavno zasitio sam se rukometa. Supruga Monika me nagovra da nastavim karijeru, da izdržim do kraja godine kako bi oproštaj bio ljepši.Sve je to lijepo ali nema više volje za novi početak. „ istakao je Arpad Šterbik.

Šterbik još nije odlučio šta će da radi u narednom periodu, s tim što je siguran da ostaje u rukometu.

Šterbik je rukometnu karijeru započeo u Jugoviću, a potom je nastupao za Veszprem, Ciudad Real, Atletico Madrid, Barcelonu, Vardar i ponovo Veszprem, odakle i odlazi u igračku penziju.

Za reprezentaciju Jugoslavije upisao je 120 nastupa a za Španiju 78. U svojoj karijeru je osvojio sve što jedan igrač može osvojiti. Titulu Svjetskog prvaka osvojio je 2013. godine sa Španijom, kao i dvije bronzane medalje a sa evropskih prvenstva ima zlatnu  i srebrnu medalju. Četiri puta je osvajao Ligu prvaka a 2005. godine proglašen je za najboljeg igrača svijeta.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Jedna sjednica UO RS BiH je propala – a vjerovatno će i druga

U Sarajevu je u četvrtak, 21. maja, trebalo da bude održana sjednica Upravnog odbora Rukometnog …

Close