Home / Ženski rukomet / Andrea Lekić: Spremna sam za Njemačku, biće to spektakl

Andrea Lekić: Spremna sam za Njemačku, biće to spektakl

Povreda ramena Andree Lekić sve je u Srbiji ostavila bez teksta… Bilo je neizvesno da li će nekada najbolja rukometašica planete biti spremna za izazove na Svetskom prvenstvu, ali je i ta dilema otklonjena. Andrea je propustila prva dva meča koji su poslužili kao zagrevanje, no trebalo bi da se nađe u timu ovog utorka od 18 sati za meč 3. kola grupe D protiv Nemačke u Lajpcigu.

– Nisam igrala na prva dva meča i u tom periodu sam radila po posebnom fizičkom programu. Iskreno, raduje me u kakvom se stanju nalazim. Mesec i po dana nisam igrala, pa će ovo prvenstvo za mene biti izazovno. Ne osećam strah, sinoć sam prvi put trenirala i očekujem da ću zaigrati protiv Nemica – rekla je Lekićeva za Blicsport.

Iluzorno je i spominjati koliko je sjajnom srednjem beku nedostajao rukomet.

– Jedva sam čekala da se vratim. Iscrpno sam se pripremala za prvenstvo i zbog toga mi je mnogo teško pala povreda ramena. Osećala sam se kao da mi se sve srušilo, jer su mi ciljevi za ovu godinu bili Liga šampiona i Svetsko prvenstvo sa reprezentacijom. Rekla sam sebi da ću ići postepeno, pa sam se zahavljujući doktorima oporavila.

Andrea će posle tri godine zaigrati za Srbiju na velikom takmičenju.

– Ne treba ni naglašavati koliko mi znači povratak. Svima nam je u sećanju prvenstvo od pre četiri godine u Beogradu kada smo osvojili srebro, ali u prethodnom periodu nismo imali posebno dobre rezultate. Svaka prognoza i poređenje sa tim uspehom je neozbiljno.

Srbija je dobro počela prvenstvo.

– U preostala tri kola nas čeka rukometni spektakl, a sigurno je da ćemo večeras protiv Nemica igrati u punoj hali. Znamo koliko to može da motiviše, ali i da stvori kontraefekat, pa se nadamo da ćemo tu podršku okrenuti na našu stranu. Međutim, u fokusu samo treba da nam bude to kako da dobro odigramo – zaključila je Andrea Lekić u razgovoru za Blicsport.

Izvor: Blic.rs

Preporučujemo da pročitate..

Haubica iz Ivanca: Ima tek 17, a zabija 13,5 golova po susretu

Rukometašica Sara Rogina strah je i trepet za suparničke golmanice. Na jednoj je utakmici zabila …

Close