Home / Ostalo / Alma Kadrić Čengić: Predsjedniče, dajte ostavku i razgulite
Foto: Samir Cacan - Mondo.ba

Alma Kadrić Čengić: Predsjedniče, dajte ostavku i razgulite

O haotičnoj situaciji koja danas vlada u Rukometnom savez Bosne i Hercegovine, oglasio se predsjednik Rukometnog saveza BiH, gospodin Amir Zahirović, koji je istakao da je štrajk koji provode uposlenici kancelarije RS BiH nelegalan, te da isti nije mogao biti pokrenut bez saglasnosti Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH.

Uz sve to, predsjednik Rukometnog saveza BiH optužio je legendarnog golmana Enida Tahirovića da je upravo Tahirović jedan od krivaca za probleme u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine.

Međutim, Tahirović nije ostao dužan Zahiroviću, i ubrzo je odgovorio prvom čovjeku bh. rukometa poručivši mu da nepotrebno lupeta te da mu je potreban ljekar.

Ubrzo nakon toga na svom facebook profilu oglasila se i Alma Kadrić Čengić jedna od uposlenica Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, u kojem se zahvalila na mnogobrojnim porukama podrške upućenih radnicima RS BiH a prvom čovjeku bh rukometa, poručila “Predsjedniče, dajte ostavu i razgulite”.

Status gospođe Čengić prenosimo u cjelosti..

“Dragi rukometni klubovi, veliko hvala na podršci koju pružate uposlenima RSBIH. Hvala na mnogobrojnim porukama, dopisima.. Nisam se mislila oglašavati, pogotovo ne na ovakav način. Ipak, bezočne laži predsjednika RSBIH gosp .Amira Zahirovića su prevršile svaku mjeru. O kakvim konsekvencama priča gospodin predsjednik? Koje su konsekvence za neefikasnost njegovog rada i rada donedavnih njegovih saradnika, vrlih pravnika, koji su nas zavili u crno i razgulili? Koji Upravni odbor??? Kome smo se trebali obratiti? Pa pišemo im godinama. Šute i bježe i okreću glave od nas uposlenih. DOSTA JE BILO”.

“Sramota neka vas bude i vas i UO i direktora reprezentacije. Porezna uprava je davno rekla svoje, nemate bubrege suočiti se sa problemima. Vrh vaših kapaciteta je bacati fotke iz Estonije. Pisala sam vam godinama i vama i prethodnicima da ste cirkus. Miševi. Ma ne bojim se ja a ni moje kolege, samo Onog Gore. U medjuvremenu podnesite ostavke I razgulite, predjsednici, direktori… Dosta vas je više! Nemate muda nego da liječite frustracije na sitnoj buraniji. Vidimo se na Sudu u poreznoj, gdje god vam paše. HOCEMO VAŠU OSTAVKU AMIRE, A NEĆEMO DA NAM DŽIDŽAN BUDE ADVOKAT… ADIO”.

Napominjemo, radnici kancelarije Rukometnog saveza BiH od danas se nalaze u štrajku nakon što 17 mjeseci nisu primilu platu, te nisu u mogućnosti ovjeriti svoje zdravstvene knjižice.

Preporučujemo da pročitate..

Žestoka tučnjava trenera i rukometašica u Ukrajinskoj ligi

Bizaran incident dogodio se u srijedu na susretu osmog kola Ukrajinske lige za rukometašice između …

Close