Home / BiH Rukomet / Premijer liga (M) / Alen Ovčina novi igrač RK Sloboda

Alen Ovčina novi igrač RK Sloboda

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Alen Ovčina, novi je igrač RK Sloboda. Nakon nekoliko godina inozemnih angažmana Ovčina se odlučio za povratak kući.

„Rukometni klub Sloboda se u novoj sezoni okreće ka svojim kadrovima. Na sastanku Upravnog odbora rukometnog kluba Sloboda je odlučeno da se u novoj takmičarskoj sezoni okrenemo igračima sa našeg područja i našim mladim igračima iz RK Sloboda 2. Prvi korak ka tome je potpisivanje ugovora sa našim rukometnim reprezentativcem, Tuzlakom koji je svoje prve rukometne korake započeo u ovom klubu, na parketu dvorane Mejdana, Alen Ovcina. U narednim danima Uprava će voditi intenzivne pregovore i sa drugim igračima koji su zainteresovani za dolazak u RK Sloboda.“ saopšteno je iz RK Sloboda.

Lijevo krilo našeg nacionalnog tima u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao je za RK Sloboda, gdje je i počeo svoju rukometnu karijeru. Kasnije je nastupao za RK Gračanica, RK Konjuh i RK Bosna iz Sarajeva. Ovčina 2012. godine odlazi u katarski Al Shamal gdje ostaje tri godine. Po povratku iz Katara nastupao je za RK Vogošća odakle 2018. godine prelazi u RK Vojvodina.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debituje 2014. godine u utakmici protiv Latvije u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2015.

Svijet Rukometa

Preporučujemo da pročitate..

Aleksandar Milićević i Vlado Draganić novi rukometaši Borca

Rukometni klub Borac M:tel saopštio je danas da je klub potpisao prva dva pojačanja za …

Close