Home / Hrvatska 2018 / 26. siječnja bih želio još uvijek biti u Hrvatskoj

26. siječnja bih želio još uvijek biti u Hrvatskoj

26-godišnji Alex Hermann, koji je skupio 96 golova, od prosinca 2017. najiskusniji je lijevi vanjski u austrijskoj reprezentaciji. Bio je dijelom momčadi koja je stigla do završnice na EHF EURO 2014 u Danskoj.

Ovog siječnja, kada će njegova reprezentacija treći put nastupiti na europskom prvenstvu, nada se uspjehu na natjecanju, a već je i oslobodio svoj calendar od svih obveza od 26. do 28 siječnja.

Austrija će igrati u skupini B, u kojoj će se susresti s Francuskom, Norveškom i Bjelorusijom.

Otkad ste Salmingov igrač?

Od početka 2016. godine. Probao sam njihove tenisice, i savršeno su pristajale. Kao igrač, trebam mnogo fleksibilnosti u obući. Ne smiju biti krute. Upravo su zato Salmingove tenisice najbolji izbor za mene.

Što mislite o protivnicima koji čekaju Austriju u skupini i kako biste procijenili svoje šanse an EHF EURO?

Bjelorusija je momčad koju moramo pobijediti, i u usporedbi s druga dva protivnika, to je najizgledniji scenarij. Najvažnije je kako započnete turnir, i moramo odmah na početku upisati pobjedu. Ne možemo se nikako osloniti na mogućnost da pobjedimo Francusku ili Norvešku. Protiv Francuske moramo dati sve što možemo. Oni su favoriti i to nije nikakva tajna. Protiv njih moramo odigrati najbolje što umijemo. Čekaju nas neki od najboljih igrača na svijetu. To su utakmice koje te natjeraju i da se razviješ kao pojedinac – shvatiš što ti nedostaje da dođeš do vrha. Utakmica protiv Norveške će biti uzbudljiva. Ne znam točno kako oni stoje, ali ne osvoji bilo tko srebro na Svjetskom prvenstvu. EURO će nam pokazati jesu li spremni to ponoviti.

U čemu je snaga austrijske reprezentacije?

Timskom duhu, bez sumnje. Znamo da nismo pojedinci koji će odlučiti utakmice; trebamo cijelu momčad kako bismo mogli pobjediti najbolje ekipe u Europi. Zato nam je važno znati da smo u tome svemu zajedno.

Što ćete raditi između 26. i 28. siječnja, kada je finalni vikend na EHF EURO?

Volio bih još uvijek igrati u Hrvatskoj. Ali ako ne uspijemo doći do (polu)finala, pogledat ću te susrete.

Ako biste morali birati između naslova nacionalnih prvaka sa HSG Wetzlarom i medalje sa EHF EURO, što biste izabrali?

To je zločesto pitanje. Kada se radi o nacionalnom prvenstvu, cijelu sezonu radiš na tome da stigneš na vrh. Njemačka Bundesliga je najbolja liga na svijetu. Ako postaneš njemački prvak, nema mnogo toga što ti je ostalo za osvojiti. S tim na umu, osvajanje medalje s Austrijom bilo bi jako teško nadmašiti. To je moja zemlja.

O Salmingu

Salming Sports AB službeni je opskrbljivač EHF-a i EHF Marketing GmbH-a. Švedska tvrtka jedna je od najbrže rastućih brendova, te je poznata po visokokvalitetnim proizvodima za trčanje, floorball i squash. Četverogodišnja suradnja, koja traje do kraja sezone 2019/20, uključuje opskrbu odjećom i obućom vrhunskim sucima, kao i prava na opskrbu na natjecanjima kao što su EHF Liga prvaka i EHF EURO.

Preporučujemo da pročitate..

VELIKA PROMJENA Evo kako će izgledati sljedeći rukometni Euro

Sljedeće Europsko rukometno prvenstvo igrat će se 2020. godine u tri države, prvi put u …

Close